1. kolo BNL - Jankov 9.6.2012

13.06.2012 21:00

Tak nám to začalo. První soutěž Benešovské ligy s Ferdinandem s mediální podporou rádia Blaník.

Sraz ve 12.00 u hasičárny a výjezd do Jankova. Nesmějí chybět poivnné náštěvy na benzínce ( cigarety = no fuj, atd. )

 

Prostředí a dráhu zde dobře známe. I když je pravdou, že loňská noční soutěž nám zde moc štěstí nepřinesla :( Přišlo povinné představení všech členů rady, představení rozhodčích a v neposledního řadě samotného komentátora soutěže Jirky Černíka. Startovní pořadí jsme si mohli předem zarezervovat a tak tedy šel B - tým na 8.místě a A - tým na 17. místě.

Počasí přálo dobrým výkonům a hned nám udali první 17 - tku kluci z Dvorců, kteří přijeli na návštěvu z Táborské ligy podpořené ještě Tučapy a Žďárem. B - tým šel na start. Základna ,,klapla´´ Záměrně píšu v uvozovkách neboť Martin na LP měl problémy se spojením a tak PP utíkal a cítil se jako mladý sprinter v nejlepších letech. Že Pavle ? To však i s vypůjčeným košíkem z A - týmu byli kluci se zkušeností. Byly jsme však zvědavý jak se s nervozitou popere Jirka na stroji a Kuba na rozdělovači. Bohužel právě na rozdělovači přišel menší zádrhel a rázem po velice dobré vodě bylo odpojené béčko od rozdělovače. Smůla ? Možná, ale víme jak B - tým nakonec dopadl minulý rok, když právě první závod se jim také mou vinou nepovedl. Takže hlavu vzhůru a jdeme si pro lepší výsledek do JIřetic. Výsledný čas byl 37,44 a znamenal povinný bod do celkového hodnocení za splněný útok. Celkové 24. místo.

Brzy po našem útoku se postavili na start domácí. Kdo čekal, že někomu domácí nechají odměnu v hodnotě 1000 Kč, tak se šeredně mýlil. Viděli jsme první 16 - tkový čas v historii okresu Benešov a právem jasné vedení v soutěži. Myslím, že nikdo už v tu dobu na vítězství nepomýšlel. Na start šel tedy A - tým. Po tréninkách věděl, že 17 -tky tam padali, ale předvést to konečně na dráze byl náš letošní první cíl = už teď Vám mohu říci, že BYL SPLNĚN ! Ano konečně se povedlo. K útoku nemusím ani nic říkat. Prostě paráda. Radost a možná jsme si v tu hcvíli ani neuvědomily kam jsme se posunuli. Výsledný čas 17,73 a PP dokonce 17,37 - takhle blízko jsme 16 tce ještě nebyly a důležité je, že stále máme dost ,,chybiček´´ na doladění. No na konci sezóny se možná budeme divit :)

 

Před A - tým se tedy dostali pouze Dvorce na 2. místě a domácí Jankov s rekordním časem BNL 16,75.

Pro nás to tedy znamenalo 3. místo a dobrý start do sezony.

Zde útok A - týmu www.youtube.com/watch?v=gjM9kNgECwQ

zde pro porovnání s klukama z Jankova www.youtube.com/watch?v=b1plCMC6noU

Zde fotky sdhcharovice.rajce.idnes.cz/1._kolo_BNL_-_Jankov_9.6.2012/

 

Milan Pádivý