Horký vstup do sezony aneb okrsek Václavice a 1.kolo THL Dvorce 11.5.

07.06.2013 11:53

Před prvním závodem v sezoně jsme museli řešit ,,problém". Během soutěžního dne tj. 11.5. byly na plánu 2 soutěže a ke všemu ještě rozdílného typu. Okrskové kolo tzv. postupovky a 1. kolo THL ( Táborská hasičská liga - víckrát už to rozepisovat nebudu, tak si to pamatujte :D ) Nakonec jsme se rozhodli, že B - tým poběží okrsek a A-tým THL ve Dvorcích.

Počasí hlásili pro některé naše závodníky vskutku ideální. Ano, narážím na Tebe MILANE ;) Celý den byl dle rčení dědy komárka: ,,Chčije a chčije ".

Okrsek Vám nemohu blíže popsat, jelikož jsem se nezůčastnil a tak Vám sdělím jen holá fakta. Museli jsme povolat staronové posily a půjčenou mašinu ( poctivých 1500cm3 ) od Krusičan - tímto ještě jednou děkujem. Sestava na okrsek byla následující: Petr Husák, Miroslav Höhn, Martin Škvor, Ladislav Mensa, Miroslav Pádivý, Jaroslav Žížala a Pavel Mensa.Pořadová příprava byla s jedním trestným bodem. Oproti loňsku tedy zlepšení ! Následovali stovky, kde jsme zásluhou Petra Husáka vybojovali 1. místo - tedy individuelní. Ostatní byli pod stupni vítezů, ale i tak to stačilo na průběžné druhé místo. V útoku si to naši rozdali s bukovanským dvoulitrem. Ty neponechali nic náhodě a časem něco málo přes 20 sec. okrsek vyhráli. Naši s útokem okolo 28 sec. skončili na 2. místě v útokách i celkově což bylo naprosto super a narychlo poskládaný tým zaběhl super výsledek ! Taky to samozřejmě někteří náležitě oslavili, což je možná i vidět z této fotky :)

 

 

Podmáčený terén byl i ve Dvorcích, ale podmínky byly pro všechny stejné. Na všech byla před vůbec prvním výstřelem vidět trochu nervozita, tak jsme se v chladném počasí byly proběhnout po místní komunikaci, abychom se zahřáli a setřásli z těla právě tu nervozitu. Časy v podmáčené dráze nepadali nijak oslnivé. Do našeho startu drželi prozatímní vedení v soutěži Chotěmice s časem 18,62. Tedy čas určený k překonání. Přišel tedy první výstřel. A mé oko si nemohlo nevšimnout vlevo tancujícího košaře, kterého opravdu počasí totálně rozhodilo ( asi ). Všichni ale pocvakali a hurá dopředu. Voda tedy trochu později...náš nový ďábel to ale docela dohnal. Výstřiky pod hranicí 18 sec. nejsou ideální, ale zde měli stačit. Vlevo sraženo za 18,48, ale vpravo prostříkáno na 19,39 a konečné 7.místo. www.youtube.com/watch?v=HI98Ph716FQ

Body jsme tedy brali a hlavně další zkušenosti. Další závod nás čekal ve Žďáru, kde jsme ještě nesoutěžili.

 

Tento deštivý den vyšel lépe naší výpravě ve Václavicích na okrsku. Hlavy dolu nedáváme a jdeme letošní sezonu BOJOVAT !!!

 

Milan

 

Více fotek na www.thliga.cz/index.php?p=354&page=4