Okresní kolo Vlašim 2.6.2012

12.06.2012 21:05

I po 2.místě na okrskové soutěži v Peceradech jsme věděli, že pojedeme náš okrsek zastupovat na okresní kolo do Vlašimy. Po předchozích zprávách jsme věděli, že budeme jedni z prvních kdo zatíží nově postavenou bežeckou dráhu z tartanu. Nevím z jakého důvodu vedlo okresní radu k rozhodnutí nepoužívat tretry, když právě tartan je na ně jako stvořený. Údajně, že se ničí překážky....cca 5 let už se ve Vlašimy běhá s tretramy, ale až nyní to vadí.

 

Do Vlašimy jsme i přesto odjížděli s ambicemy obsadit první příčky a nemusíme se tajit tím, že jsme chtěli z Okresu postoupit. Taky jsme kvůli tomu povolali 2 posily z SDH Bukovany Jirku Petříčka a Jakuba Wáclavíka. Nesmím taky zapomenout na přestup Martina Čecha do Chářovic ( už je náš chlapec jeden ). Ale jestli si Martine myslíš, že za Tebe Petra upekla ty výborný plněný brambory a bral si to jako zápisný, tak to tedy ne :D My si to pamatujem. Ale teď už k závodům.

Jako vždy první disciplínou ve Vlašimy jsou stovky. Snad jsme i trochu trénovali, ale bohužel se nedařilo :/ V prvním rozběhu nedal nikdo tolik tíženou 19 - tku a tak jsme doufali v druhé rozběhy. Tam jsme trošičku zlepšili, ale opravdu jen málo a stačilo to pouze na průběžné 8.místo. Tedy zlepšili. Petr Husák se jediný dokázal porvat s tartanem a ukázal, že v něm dřímá velký talent ! Jako jediný to dal pod 20 sec a taky z toho měl náležitou a oprávěnou radost :)

Po stovkách následovali štafety. První štafeta byla poskládaná jako jistící, ale výsledný čas okolo 70 sec. nám už tak dával najevo velice dobré umístění. Barák šel Jakub Wáclavík, bariéru Milan Procházka, spoje Roman Štěpán a minimax Martin Čech. Druhá štafeta neměla tedy co ztratit a mohla čas jen vylepšit. Povedlo se a čas okolo 67 sec. znamenal 3. nejrychlejší štafetu. Štafeta šla ve složení Barák Milan Pádivý, bariéra Petr Husák, spoje David Höhn a minimax Jiří Petříček.

Následovaly požární útoky ve kterém jsme si věřili asi nejvíce, jelikož už jsme měli pár soutěží v útoku za sebou. Startér na útoky zřejmě byl zasloužilý hasič, ale opravd by se hodilo dát příště někoho s více citem pro daný okamžik. Nebýt toho, že ,,rána nevyšla,,  tak někteří možná ani nedošli od základny na startovní čáru a padl výstřel. Opakovaný pokus byl už v pořádku. Vše klaplo mimo menších chybiček v zádu na sání a na stroji ( tss ani se k tomu sám nepřiznal, že tam ten plyn hledal ) Dopředu bylo roztáhnuto až moc a voda šla pomaleji v céčkách. Výsledný čas 29,72 znamenal dlohu vedení než-li nastoupili ambiciózní Dalovy a časem okolo 27 sec nám vedení vzali. Poté jsme čekali na poslední útok v souteži kluků z Radošovic, kteří nás udělali o pár desetin a vzali nám celkové druhé místo. Máme tu tak trochu heslo = VĚČNĚ TŘETÍ ! Ale i to považujeme za veliký úspěch a koneckonců kdo by to po stovkách čekal.

 

Útok jsme šli ve složení Milan Procházka, Miroslav Pádivý, Roman Štěpán, Jan Kubásek, Milan Pádivý, Martin Čech a David Höhn

 

Závěrem chci poděkovat klukům z Bukovan za pomoc a za nepomoc jednoho ,,člena´´ raději nezmiňuji.

Zde jsou všechny výsledky oshbenesov.cz/index.php/soute/okresni-sout-ps-vlaim

Zde josu fotky https://sdhcharovice.rajce.idnes.cz/Okresni_kolo_Vlasim_2.6.2012/

                    oshbenesov.rajce.idnes.cz/2._-_3._6._2012_Okresni_soutez_PS_Vlasim

A na kanále youtube všechny videa www.youtube.com/user/charovice?feature=mhee