Brdská liga Dalovy - Divišov 20.5.2012

22.05.2012 22:02

Druhý den po úspešném okrsku jsme vyrazili na 2. kolo brdské ligy do Divišova, které pořádal SDH Dalovy.

Z minulého roku jsme věděli, že se nám na 2 x béčka nedaří a tak jsme chtěli tuto smůlu alespoň zde na okrese Benešov prolomit. Bylo opět velice pěkné slunečné počasí jako předešlý den a tak jsme si zase o něco více ty ksichtíky připálili. Dráha a prostředí pro brdskou ligu velice dobře připravné a tímto bych chtěl kluky z Dalov pochválit. Moc se nám tam líbilo. Škoda jen časomíry, jejíž funkčnost však někdy prostě nejde zaručit. Je to jen technika !

Z benešovska jsme očekávali větší účast ostatních týmů, ale i tak účast borců z Jankova, trénikových parťáků z Přibyšic dále Daměnic ( holek i kluků ) a v neposlední řadě kluků z Třemošnic. Na začátek jsme si vylosovali krásné 4. startovní pořadí ( Roman nezklamal ) a tak se šlo hned připravovat. Vše vypadlo v pohodě. Z obličejů jsem četl klid a čekal jsem tedy dobrý výsledek. Bohužel jsem se asi soustředil moc na ostatní a nemyslel na sebe, když jsem konečně mohl běžet na vysněné pozici proudaře. Vše v pohodě a dokonce i rozdělovač ze základny šel dříve než-li já na LP. Voda šla. Nakonec jsem to nějak doběhl a sestříkl. Pak však přišlo od našeho dobře známého moderátora Jirky Černíka zahlášení selhání časomíry a pro mé štěstí bude pokus opakován na konec startovního pořadí. Ufff.

Šlo se tedy znovu. Kluci z Jankova mezítím bouchli jakoby nic 14 - tku rázem byl rekord Brdské ligy na světě. Ostatním týmům z benešovska se nedařilo. My jsme věděli, že nám stačí pro postup na 2xB jakákoli 16 - tka a ta přišla na jistotu v čase 16.40

Video zde www.youtube.com/watch?v=_6EEJUlcR0g&feature=g-all-u

Postoupili jsme tedy konečně do tzv. Play - off kde se postupně nastupuje proti jednotlivým týmů v křížové tabulce. Postupuje prvních 8 týmů ze zákl. kola.

Šli jsme tedy zde proti pravidelným účastníkům Brdské ligy SDH Líchovy. Proběhl velice vyrovnaný souboj a chlapci si na nás udělali svůj osobák 15,24. Náš útok byl v čase 15,76 a tedy jsme nepostoupili.

Zde video https://www.youtube.com/watch?v=X72m9Q20eJ0&feature=g-all-u

Byl to však ze čtvrtfinále útok s nejlším časem a tak jsme se umístili na celkovém 5.místě.

Tedy konečně jsme prolomili smůlu na Brdské lize, která nás doposud provázela.

Jeli jsme v tomto složení:

Milan Procházka, Miroslav Pádivý, Roman Štěpán, Jan Kubásek ( s Angínou ) , Jakub Žáček, Milan Pádivý a David Höhn + nesmím zapomenout na diváky, kteří za námi přijeli a nebo jeli přímo s námi :)

Zde jsou fotky za které děkuji Kubovi https://sdhcharovice.rajce.idnes.cz/BL_Dalovy-Divisov_20.5.2012/

 

Milan Pádivý