THL Zhoř u Tábora 15.9.2012 - zde je dobojováno :)

18.09.2012 21:41

Po uplynulém kole kdy jsem byli namlsaní předchozí první historickou 16 - tkou jsme vyrazili bojovat o konečné pořadí na Táborské lize do Zhoře u Tábora. Do ( pro nás ) prestižní TOP 5 na Táborské lize jsme ztráceli na 5.místo 1 bod ( SDH Bohdalín ) a na 4.místo 2 body ( SHD Dvorce ). Trať bych zde přirovnal k Načeradci popř. nočním Tučapům kdy se vybíhá na fotbalové hřiště. Otevřená pláň ničím nekrytá a nepřiznivý vítr stěžoval práci proudařům pro lepší sestřik. Taktéž postavení terčů pro obě základny - tím myslím i pro závod žen hrál svojí roli. Do Zhoře jsme vyslali naše dvě největší tyčky Honzu a Davida, aby nám našli příhodné místo pro kempování. Musím říct, že vybrali opravdu dobře, když po pravé straně byli oba týmy ( ženy i muži ) z Daměnic a vlevo skrývající se v zákrytu plachet již jistý vítězové THL z Jankova.

 

Po odběhnutí právě Jankova, který si šel pro 16 -tku s výstřiky pod 16 - náct, s výsledným časem 17,15 ( PP 16,69 ) jsme věděli že sestříknutí terčů a dobře roztáhnuté vedení bude dnes klíčem k úspěchu. Zanedlouho po Jankovu se nám představili Daměnice ,které si od nás vypůjčili košaře Milana a pravého proudaře Davida. Tedy šli o poháry, ale mimo bodování. Výsledný čas 18,02 nebyl vůbec špatný ! David vpravo dokonce 17,42 a nás těšilo jak se nám kluci pěkně zaběhli. Tedy jsem si to alespoň myslel. Do našeho startu ještě zbývalo dost času a tak jsme pomalu okoukávali taktiku. Mezitím Bohdalín 18,80 ( PP 17,77 ) a Dvorce až 19,00 ( LP 17,35 ). Spousta týmů neměla snahu běžet ( dle našeho matematika Jendy na béčkách ) ,,našikmo¨¨ k terčům a tedy byli dosti zalitý a zkrácený. Před naším útokem byla tedy jasná volba běžet co nejblíže k okraji pravé tyče brankové kontrukce, která byla pro nás orientační bod na dráze. Přišel start a Milan to zahrál na koši velice dobře, kdy ho tam nedal hned na poprvé, aby šla voda později.. domluvili se s naším béčkařem, který nedal spoj na mašinu napoprvé a tedy by nás také zkrátil a zalil. Nakonec však všichni na svých místech a čas 17,74 ( LP 17,58 ), u kterého jsme věděli jistý úspěch a konečné 4.místo na THL pro rok 2012. Kdyby nám tohle řekl před začátkem sezony, tak by jsme mu s naším plánem objetí soutěží těžko uvěřili. Ve Zhoři šli na krev i Chotěmice, ale již zmíněné špatné roztáhnutí béček a rozdělovače zkrátilo proudaře a setřik 18,12 znamenal až 4.místo. Z této souteže jsme si vybrali pohár za 2.místo První příčky si tedy ze Zhoře odváželi týmy z Benešovska. Veliký úspěch a prezentace našeho okresu. Škoda jen, že takovéto úspěchy nevidí naše OSH a ligu jako takovou bojkotuje a nehce s ní mít nic společného....škoda možná i pro samotné OSH, ale to je jejich věc.

 

Po základním kole bylo odběhnuto ještě finále na 3B, kde jsme si zlepšili čas ze základního kola na 17,50 ( LP 16,99 ) a hádejte kdo si tam fouknul 16- tku ? No Martin a byli jsme rádi. Tedy samozřejmě i on a je to dobře. Ke konci sezony máme tedy na obou proudech stříklé 16 -tky a uvidíme s čím začneme příští sezonu nebo ještě dokončíme překvapením tuto ?
16 - tku čistou tam ve finále šoupnul Jankov 16,90. Trochu netradiční finále nám předvedli Daměnice, kdy běželi pouze 3 kluci a zbytek týmu doplněný o ženy. Holky si to střihli za 21,51 a leckterý mužský tým by mohl závidět. Holky měli tedy úsměv na tváři a dokonce se s námi podělili o výbornou domácí buchtu a koláč ! Děkujem :)

 

Zde video základního kola www.youtube.com/watch?v=WhC6BRyTDmU

Zde video od Jirky z jiného pohledu www.youtube.com/watch?v=iMX4MKJHz2M&feature=plcp

Zde video z finále www.youtube.com/watch?v=Oifyk_9cGOg

 

Nám se tedy nezbývá než-li těšit na slavnostní vyhlášení THL 6.10. v Košicích.

 

Milan Pádivý