Extraliga ČR v PÚ - Petrovice 27.8.

05.09.2011 19:33

Padli zde hned 3 rekordy !!!  - z toho jeden, který byl důležitý pouze pro nás :)

 

Rozhodli jsme se, že v Sobotu vyrazíme okusit atmosféru posledního závodu extraligy v Petrovicích. Trasa dlouhá přes cca 140 km. Bohužel nejrychlejší způsob dopravy byl po naší slavné dálnici směrem na Brno. Zde bych chtěl opět poděkovat Vlastovy Husákovy za zapůjčení vozu pro převoz stříkačky a samozřejmě nás soutěžících. Po telefonické domuvě jsme věděli, že dalším zástupcem z okr. Benešov zde bude tým Jankova. Což bylo super a mohlo se zase pokecat.

Do Petrovic odjížděl převážně A -tým z vypůjčeným proudařem na levém proudu. Po příjezdu jsme shlédli jak vypadá opravdický areál pro požární sport. Opravdu nádherné prostředí ! Náběh k základně betonový a zbytek dráhy perfketní tráva. O této trati je vyhlášeno, že je opravdu rychlá a časy tomu napovídaly. Mohli jsme zkouknout celou desítku časů pod 17 sec. v kategorii mužů a tento závod patřil opravdu mezi vyjímečné co se týče Extraligy 2011. Při startu týmu Laviček - jistého víteze letošní Extraligy bylo vidět na lidech okolo dráhy obrovské povzbuzování, jelikož Lavičkám všichni přály vrchol každého ročníku Extraligy a to je POKOŘENÍ REKORDU EXTRALIGY ČR , který do pokusu borců z Laviček činil 16,26 od kluků z Nevcehle. Lavičky rekord překonali z nádherným časem 16,20 sec. !!! My jsme byli u toho a mohli vidět souhru všech 7 borců.

Před námi tuším na 30. místě startovali kluci z Jankova a útok velice povedený s časem okolo 17,53 znamenal moc pěkné 19.místo. My jsme se postavali na start až jako 46. tým z celkového počtu 49 družstev. Útok rozběhnutý parádně až na jednu chybku, které si näštěstí nikdo nevšiml. Tedy než jsem se sám nepřiznal :D Cca 20 m od základny nebylo zapojené B-čko do rozdělovače...ale vše se zvádlo. Košík ve vodě nějakých 4,5 voda z mašiny pod 9 sec. Výstřiky okolo 17 sec. a výsledný čas a NÁŠ REKORD 18,02 sec. PP 17,72 ( taktéž naše první 17-tka na nějakém z proudů ). Celkově jsme společné 25.místo s klukama z Dvorců ( THL ). Soutěž jsme si užili a zase něco okoukali.

Zde je odkaz na náš útok

www.youtube.com/watch?v=6ho9f3UnAio

Zde je odkaz z hasičské televize

www.hasici150.tv/cz/Media-galerie/Video/Extraliga-Petrovice---27--8--2011_____160/Extraliga-2011-Petrovice-27-8----druha-cast_____635/

v čase 3:39 začíná naše příprava

Poslední z rekordů, který zde padl byl čas v kategorii žen, pro který si došli holky z Nevcehle časem 15,56 což bylo naprosto NEUVĚŘITELNÉ !!!


Složení týmu: Milan Procházka, Martin Pilát, Roman Štěpán, Jan Kubásek, Milan Pádivý, David Höhn, Martin Čech

 

MP